Recruitment & Loopbaan Coaching


Recruitment – Interim recruiter

Altijd gericht op het verbeteren en het uitvoeren van het recruitmentproces, zodat de juiste  medewerker voor de organisatie wordt gevonden.

lavendel veldAls interim Recruiter / Recruitmentmanager heb ik ervaring met het inrichten van een recruitmentproces voor zowel grootschalige als kleinschalige selectie, voor zowel interne (outplacement/reorganisatie) als externe werving. Ook heb ik ervaring met het begeleiden van junior recruiters, het organiseren van job events (banenborrel, sollicitatiedag) en het presenteren voor een groep medewerkers (20 tot 200 personen).

Als interim recruiter heb ik ook ervaring met het opzetten van een backoffice, het uitbesteden en coördineren van een grootschalig recruitmentproces als projectleider en het opzetten van arbeidsmarktcommunicatie via o.a. social media en de inzet van employer branding.


Typisch Bianca

Mijn werkwijze kenmerkt zich door resultaatgerichtheid, openheid en samenwerking. Ik zoek naar oplossingen, ook als ze niet voor de hand liggen. Ik kijk kritisch naar een proces en heb een hands-on mentaliteit. Met het oog op de toekomst gericht, dus wat vandaag nodig is, doen we. Maar wat we kunnen verbeteren in het proces, doen we ook!

Kijk gerust bij mijn projecten overzicht voor meer informatie over mijn ervaring!


trap vrouw

Loopbaan coaching

Plezier hebben in je werk. Keuzes maken met betrekking tot opleiding, functie of werkgever. Er uit halen wat er voor jou in zit. Solliciteren naar een andere baan. Of ontslag nemen.

“Makkelijker gezegd dan gedaan” zul je misschien denken…

Loopbaan coaching kan jou hierbij helpen. In een aantal sessies help ik jou met datgene wat je bezig houdt. Met het oplossingsgericht coachen komen we snel to the point en kun jij veranderingen in gang zetten. Kenmerkend is de focus op de oplossing. Jij vindt zelf de oplossing. En dat wat al goed gaat… hoeven we niet te veranderen. Je bent zelf leading, het is tenslotte jouw coachtraject!

Eerste stap is onze kennismaking

Belangrijk is de kennismaking, en dat je zelf kan bepalen of er een klik is en vertrouwen om deze samenwerking aan te gaan. We gaan je vraag concreet en inzichtelijk maken.

De vervolg sessies zijn jouw ontdekkingsreis

We gaan middels oefeningen jouw vraag onderzoeken. Hier gebruik ik soms een coachspel bij, dit maakt dat je op een ontspannen wijze veel inzicht krijgt. Je krijgt inzicht in welke factoren juist nieuwe mogelijkheden bieden en welke een belemmering kunnen zijn.

Wandelcoaching

We kunnen ook een wandelsessie doen, wandelcoaching. Dan spreken we af in het Goudse Hout of in het Reeuwijkse Hout en combineren we het coachen met actief bezig zijn in de buitenlucht. Dit kan heel verfrissend zijn en veel rust, ruimte en inspiratie geven!

Afsluiten en evalueren

Tot slot is het natuurlijk de bedoeling dat jij het antwoord op jouw vraag krijgt en dat je richting kan geven aan je loopbaan. Je zal keuzes gaan maken op een ontspannen wijze, je zult voelen dat er zaken verandert zijn. Als je het prettig vindt, spreken we enige tijd later nog een keer af. Dan kunnen we evalueren en kun je zaken die je in de praktijk nog tegen komt, onder de loep nemen.


Sollicitatie Training

Wil jij het solliciteren ook beter onder de knie krijgen en met plezier en vertrouwen jezelf presenteren?

 

vrouw rots

Solliciteren kan best lastig zijn in de huidige arbeidsmarkt waar je niet de enige sollicitant bent. Misschien word je gedwongen ontslagen bij je werkgever en krijg je de mogelijkheid om een outplacement traject te volgen, ook dan kan ik je begeleiden.

Solliciteren is leuk!

Jij geeft aan waar je behoefte aan hebt en daar stemmen we het aantal sessies op af. Misschien heb je alleen hulp nodig bij het opstellen van jouw CV of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek of wil je juist een sollicitatiegesprek oefenen. Een volledige sollicitatie training begint met het maken van jouw CV en eindigt met het oefenen van een sollicitatiegesprek.

 

We beginnen met kennismaken

Als je denkt dat je een volledig sollicitatie coach traject wilt doorlopen, starten we met een kennismaking. Dit is belangrijk omdat we toch zeker 6 sessies intensief met elkaar samenwerken.  Jij geeft aan wat je wilt met de sollicitatie training, wat jouw doel is. Indien je dit nog niet goed inzichtelijk hebt, gaan we dit samen onderzoeken. Ik vertel je over mijn aanpak en werkwijze. We bespreken welke sessies het beste bij jou passen en we maken afspraken over de verdere samenwerking en planning.

De vervolg sessies zijn jouw sollicitatie

We beginnen met jouw CV; past deze bij jou en hoe is jouw kennis en ervaring op papier weergegeven. Ik geef je tips en help je om een mooi en overzichtelijk CV te maken. Ook kan ik je helpen om een krachtige en enthousiaste sollicitatiebrief te schrijven. Misschien heb je jouw eigen competentieprofiel nog niet inzichtelijk of wil je deze scherper krijgen? Ook kunnen we een sollicitatiegesprek gaan oefenen. Hoe presenteer jij jezelf? Ik geef je feedback en we oefenen de vragen die jij in een sollicitatiegesprek lastig vindt.

Succesvolle sollicitatie

We kunnen pas de sollicitatie training afsluiten als jij jouw doel hebt behaald en het solliciteren met vertrouwen tegemoet ziet. Tijdens de afsluitende sessie zetten we alle puntjes nog een keer op de ‘i’ en halen we jouw kracht in het solliciteren nog eens goed naar voren. Als je het prettig vindt, spreken we enige tijd later nog een keer af. Of misschien vindt je het prettig om na een sollicitatiegesprek samen terug te kijken naar hoe dit is gegaan. Of misschien loop je na een aantal sollicitaties toch nog ergens tegen aan, dan kunnen we een nieuwe vervolgsessie inplannen.